Dacii (1966 / English subtitles / HD)



Achiziţionează DVD-ul: http://dol.ro/filme/romanesc/dvd/dacii—dvd-qe205006.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Titus Popovici

Amza Pellea …………….. Decebal
Sergiu Nicolaescu ……… Marcus
Pierre Brice ……………… generalul Septimius Severus
Ion Besoiu ……………….. dublaj voce Septimius Severus
Georges Marchal ……….. Fuscus
Gheorghe Dinică ……….. dublaj voce Fuscus
Marie Jose Nat ………….. Meda
Leopoldina Bălănuţă …… dublaj voce Meda
Alexandru Herescu …….. Cotyso
Ştefan Iordache …………. dublaj voce Cotyso
Mircea Albulescu ………. Oluper
Emil Botta ……………….. mare preot dac
Nicolae Secăreanu …….. soldat dac
György Kovács ………….. împăratul Domitianus
Geo Barton ………………. senatorul roman Attius

Descriere:

Un film istoric despre sacrificiu, jertfă şi dăruire. Odată cu filmul Dacii, Sergiu Nicolaescu debuta ca regizor. Rezultatul este un film impresionant, apocaliptic, cu o distribuţie şi o figuraţie copleşitoare, reprezentativă pentru toate filmele sale istorice.

Decebal (Amza Pellea) este dispus să facă sacrificiul suprem pentru a păstra integritatea poporului său. Fiul său, Cotyso (Alexandru Herescu), este dăruit zeilor spre disperarea lui Decebal şi a fiicei sale, Meda.

Septimius Severus (Pierre Brice), un tânăr roman devotat ţării sale adoptive, va fi pus să aleagă între originile sale de sânge şi cultura în care a fost crescut.

source

32 Replies to “Dacii (1966 / English subtitles / HD)”

  1. In that final battle the Romans employed a very loose formation, probably to limit the damage of the Dacian arrows. Their General obviously failed to research shields ever since 272 BC at least, so they relied on divine protection.

  2. I watched this movie several times when I was a kid, as well as other movies by Sergiu Nicolaescu. I loved them. Here it says that the movie has English subtitles, but that is not correct. Where can I find this movie with English (or Spanish, or French) subtitles? Please.

  3. Cine sunteti voi?
    Stapanii LUMII!!
    Ve-ti ajunge, daca noi vom pieri…
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Mai copii, se pare ca unora le-a zmucit Iliescu & co. mintile dupa lovitura de stat din '89. Am citit multe comentarii abjecte si vreau sa detensionez putin situatia si sa fac cateva adaugiri tehnice.

    Pe cand a fost filmul facut, comunistii inca nu isi pusesera labele pe cinematografie, iar din motive tehnice, filmul a fost dublat in studio. De aceea si dialogurile asa zis fals-

    teatrale. Filmul a aparut mai intai in Franta(adica vindea o minciuna francezilor?!). Daca nu va place sa cititi carti, macar aruncati un ochi pe wikipedia in engleza, caci si de acolo puteti afla cine a fost Burebista, Decebal, Dominitian, Nerva, Traian, etc. Asta e istorie reala! Dacii erau urmasi ai Tracilor care locuiau de mii de ani pe teritoriul Romaniei, adica inaintea erei noastre BC (Before Christ) si au purtat razboaie cu Romanii pana in era noastra AD (Anno Domini), iar Dionysius Exiguus(Denis The Little) este intemeietorul Erei Noastre(de cand se folosesc ambele calendare gregorian si iulian,el a conceput si Eastern Table) si s-a nascut in Scythia Minor (azi Dobrogea romano-bulgara) episcop al Tomisului nascut in secolul 6. Sunt dovezi arheologice destule despre daci, nu basme comuniste sau conspiratii. Vechile arme de razboi dacice FALX si SICA ce au stat la baza rezistentei dacice in fata romanilor sunt dovezi clare si astazi. Din cauza acestor arme, romanilor le-a trebuit multi ani sa pregateasca si sa regandeasca intreaga strategie de razboi si arme ca sa penetreze Dacia, pe care nici asa nu au reusit decat o prea mica parte sa o cucereasca(vezi dacii liberi ramasi). De aceea Senatul Roman a dat ordin arhitectului Apolodor din Damasc sa construiasca columna sarbatorind victoria romanilor impotriva dacilor in toate razboaiele purtate pana atunci. Si ca sa folosesc termeni populari: caci pana la daci, romanii nu mai vazusera pe dracu in persoana, atat de mult si-au dorit acea columna si ca poporul roman sa nu uite niciodata cine au fost Dacii!

  5. I´m very impressed..This movie is better than Hollywood movies about the roman era and certainly better than the italian ones.

  6. Astia sunt stramosii care au luptat pentru pamant si nu s-au vandut stainilor in nici un chip! Astia sunt adevaratii stapani ai pamantului ce il calcam, nu toti neinsemnatii de azi!

  7. Un film clasic care ne aminteste de curajul stramosilor nostri daci. Pacat ca nu se mai fac asa filme in Romania, ar merita.

  8. me gusta la pelicula si puede traducir la pelicula a castllano para conocer la historia de estos valerosos pueblos que lucharon contraq el imperio romano

  9. Great movie !!! Epic history and very very well filmed ! I didn;t know something like this was possible outside the Hollywood 🙂 and this movie is even better cos we can see real carphatian landscapes 🙂 I must see other romanian historical movies now 🙂

Comments are closed.